maandag, juli 22, 2024

Alimentatie berekenen

Of je nu gaat scheiden, uit elkaar gaat met kinderen of al uit elkaar bent maar de financiële situatie is gewijzigd, het is heel belangrijk om de alimentatie goed te berekenen. Daar weten onze advocaten op het gebied van het familierecht alles van.

Kinderalimentatie berekenen of herberekenen

Hoe hoog de kinderalimentatie voor de kinderen moet zijn hangt af van veel factoren. Aan sommige factoren zoals salaris of een uitkering, ontkom je niet. Andere factoren zijn voor interpretatie vatbaar. Denk aan schulden en bijzondere uitgaven ten aanzien van de kinderen.

Betaalt u al kinderalimentatie maar is uw situatie verandert? Laat u informeren over de mogelijkheden om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Door verlies van inkomen of schulden kan het zijn dat u minder alimentatie hoeft te betalen. Is uw ex-partner opnieuw getrouwd of heeft u een kind gekregen? Dat kan een reden zijn om minder alimentatie te betalen.

De echtscheidingsadvocaten van Kortman advocaten Den Haag kunnen u helpen om, binnen de juridische mogelijkheden, zoveel mogelijk alimentatie te ontvangen of juist zo min mogelijk alimentatie te hoeven betalen.

Alimentatie aan uw partner berekenen of herberekenen

Of u in aanmerking komt voor partneralimentatie dan wel of u partneralimentatie moet betalen is afhankelijk van nog veel meer factoren dan de kinderalimentatie. Een juiste interpretatie van uw situatie en die van uw ex is daarbij nog meer van belang. Onze echtscheidingsadvocaten beschikken over de kennis en de tools en weten de juiste vragen te stellen om uw belangen daarin zo goed mogelijk te behartigen.

Nihilstelling alimentatie

Kunt u door wijziging van uw situatie helemaal geen alimentatie meer betalen? Dan kunnen wij u helpen bij een procedure om de alimentatie op nul te zetten. Daarmee kan – in bepaalde situaties – de alimentatie op 0 worden gezet.

Laat u adviseren door een advocaat over alimentatie berekenen

De alimentatie wordt elk jaar geïndexeerd zodat het mee stijgt met de inflatie. Kijk voor de indexering van dit jaar op de website van de Rijksoverheid. Wilt u meer weten of indexering, of heeft u een andere vragen of alimentatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te vragen of wij u kunnen helpen met het berekenen van kinderalimentatie: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.