zaterdag, december 4, 2021

Tarieven

Tarieven Kortman Advocaten

Kortman advocaten hanteert scherpe, flexibele tarieven. Dat betekent dat we per advocaat en per zaak afspraken met u maken, afhankelijk van:

  • de soort zaak 
  • de ervaring van de advocaat
  • hoeveel spoed de zaak heeft
  • de benodigde expertise 

Deze afspraken maken we van te voren met u, tijdens het intakegesprek, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Let op! Als u wilt procederen, kan dat extra kosten met zich meebrengen, zoals griffierecht aan de rechtbank en betekeningskosten aan de deurwaarder.  Kortman advocaten brengt deze kosten 1 op 1, zonder extra opslag, in rekening.

​Toevoegingen

Bent u een particulier met weinig inkomen en vermogen? Dan komt u misschien voor een toevoeging in aanmerking.

Wat is een toevoeging? 

Een toevoeging is een document dat uw advocaat krijgt van de Raad van Rechtsbijstand, als u onder een bepaalde inkomens en vermogensgrens zit. U komt dan in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, wat betekent dat u slechts een (klein) bedrag zelf hoeft te betalen voor uw rechtsbijstand.

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een toevoeging?

Tijdens het intakegesprek vraagt de advocaat naar uw inkomen en vermogen. Als die onder bepaalde grenzen zitten, komt u misschien in aanmerking voor een toevoeging. Onze advocaten kunnen dan een toevoeging aanvragen bij de Raad van Rechtsbijstand. Als de Raad van Rechtsbijstand een toevoeging afgeeft, moet u de door de Raad van Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage betalen. Het kan ook zijn dat de Raad voor Rechtsbijstand voorwaarden stelt aan de toevoeging.

Ook hier geldt dat procederen mogelijk ook extra kosten met zich mee brengt, al zijn deze kosten lager wanneer er een toevoeging is afgegeven.

​Meer weten over toevoegingen en gefinancierde rechtsbijstand?

​U kunt (regels voor 2019) in aanmerking voor een toevoeging komen als uw inkomen over 2017 als alleenstaande niet meer dan  27.300 euro netto bedroeg of als samenwonende/gehuwde het inkomen niet meer dan 38.600 euro; en uw vermogen in box 3 per persoon niet meer dan  25.000 euro bedroeg.

​Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u meer informatie. 

Meer weten over griffierechten?

​Op de website van de Rechtspraak vindt u in welke gevallen u welke bedragen u aan griffierechten moet betalen.

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.