maandag, juli 22, 2024

Tarieven

Tarieven Kortman Advocaten

Kortman advocaten hanteert scherpe, flexibele tarieven. Dat betekent dat we per advocaat en per zaak afspraken met u maken, afhankelijk van:

  • de soort zaak 
  • de ervaring van de advocaat
  • hoeveel spoed de zaak heeft
  • de benodigde expertise 

Deze afspraken maken we van te voren met u, tijdens het gratis intakegesprek, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Let op! Als u wilt procederen, kan dat extra kosten met zich meebrengen, zoals griffierecht aan de rechtbank en betekeningskosten aan de deurwaarder. Kortman advocaten brengt deze kosten één op één, zonder extra opslag, in rekening.

​Toevoegingen

Bent u een particulier met weinig inkomen en vermogen? Dan komt u misschien voor een toevoeging in aanmerking. Onze advocaten behandelen niet alle zaken op basis van een toevoeging. Bespreek met uw advocaat de mogelijkheden.

Wat is een toevoeging? 

Als u hulp wilt van een advocaat maar u deze niet kan betalen, dan vraagt uw advocaat een toevoeging voor u aan bij de Raad van Rechtsbijstand. Als u onder een bepaalde inkomens en vermogensgrens zit, komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan mee aan de kosten voor uw advocaat. U betaalt slechts een klein bedrag voor uw rechtsbijstand, de eigen bijdrage.

Hoe weet u of u in aanmerking komt voor een toevoeging?

Tijdens het intakegesprek vraagt de advocaat naar uw inkomen en vermogen. Als die onder bepaalde grenzen zitten, komt u misschien in aanmerking voor een toevoeging. Onze advocaten kunnen dan een toevoeging aanvragen bij de Raad van Rechtsbijstand. Als de Raad van Rechtsbijstand een toevoeging afgeeft, moet u de door de Raad van Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage betalen. Het kan ook zijn dat de Raad voor Rechtsbijstand voorwaarden stelt aan de toevoeging.

Ook hier geldt dat procederen mogelijk ook extra kosten met zich mee brengt, al zijn deze kosten vaak lager wanneer er een toevoeging is afgegeven.

​Meer weten over toevoegingen en gefinancierde rechtsbijstand?

​U kunt (regels voor 2024) in aanmerking komen voor een toevoeging als uw inkomen over 2022 als alleenstaande niet meer dan € 31.100 euro of als gehuwde/samenwonende/eenoudergezin het inkomen niet meer dan € 44.000 euro bedroeg; en uw vermogen niet meer dan € 31.747 euro bedroeg.

​Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u meer informatie.

Meer weten over griffierechten?

​Op de website van de Rechtspraak vindt u in welke gevallen u welke bedragen u aan griffierechten moet betalen.

Vragen over onze tarieven? Of wilt u bijstand door een advocaat?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Kortman Advocaten om te vragen of we u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.