woensdag, mei 22, 2024

Aansprakelijkheid en schade

Heeft u schade geleden door toedoen van iemand anders? Of wordt u aansprakelijk gesteld door iemand voor schade? Als u er in onderling overleg niet uit komt, doet u er goed aan te rade te gaan bij een advocaat. Aansprakelijkheid en schade zijn twee keerzijdes van dezelfde medaille.

Schadevergoeding eisen

Wilt u schadevergoeding eisen omdat u door toedoen van een ander schade heeft geleden? Het is nog niet altijd eenvoudig om uw schade vergoed te krijgen. Houdt er rekening mee dat u dan moet bewijzen dat de andere partij aansprakelijk is (onrechtmatig heeft gehandeld), dat de schade die u heeft geleden door de andere partij is veroorzaakt en wat de hoogte van de schade is. Onze advocaten hebben gelukkig lange ervaring met dit soort zaken en zij kunnen u helpen om uw schade zoveel mogelijk vergoed te krijgen. Als u weinig kans maakt, vertellen zij u dat ook eerlijk. In onderling overleg kunt u dan beslissen het erbij te laten, de zaak te schikken of alsnog een procedure te starten. Wij zijn er niet om u onnodig op extra kosten te jagen.

Aansprakelijkheid en schade gesteld?

Bent u door een ander aansprakelijk gesteld voor vermeende door u veroorzaakte schade? Ga niet zomaar akkoord met het betalen van het gevraagde bedrag. Het is allereerst nog maar de vraag of u ook wettelijk aansprakelijk bent voor de schade. Vervolgens is het nog maar de vraag of de schade wel klopt en tot slot of u daarvoor verantwoordelijk bent. Een ieder is namelijk verplicht om zijn eigen schade te beperken. Doet de ander dat niet, dan kan hij sowieso een deel van de opgevoerde schade niet wettelijk verhalen.

Als u een aansprakelijkheidstelling heeft ontvangen die u betwist of het gevraagde bedrag te hoog vindt, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een advocaat. Soms is een briefje van een advocaat genoeg om de aansprakelijkheid af te wimpelen. Vaak kan er voor een (veel) lager bedrag worden geschikt, maar zo nodig staan wij u vanzelfsprekend ook bij in een procedure.

Heeft u vragen over aansprakelijkheid en schade, neem dan contact op met Kortman advocaten in Den Haag om te vragen of wij u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.