woensdag, mei 22, 2024

Koop en verkoop

Koop en verkoop kunnen hele vervelende problemen met zich meebrengen. Zo heeft u bijvoorbeeld een bepaalde prijs afgesproken, maar u moet allerlei bijkomende kosten betalen die volgens u niet waren overeengekomen. Of de koper wil de hele koop ontbinden, omdat hij klaagt over de kwaliteit.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Koop en verkoop begint bij een goed contract.

Als u een grote aan- of verkoop doet, is het verstandig om te beginnen met het laten opstellen van een goed contract. Daarin moet niet alleen duidelijk worden omschreven wat er wordt verkocht en tegen welke prijs, maar ook afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de kwaliteit van de producten, garantievoorwaarden, eventuele eigendomsvoorbehouden voor als de koper niet betaalt en in welke gevallen de koper het recht heeft om de koop te ontbinden. Een goed contract is even een kleine investering, maar kan heel veel toekomstige grotere problemen voorkomen.

Contractbreuk bij koop en verkoop

Vindt u of de wederpartij dat er sprake is van contractbreuk of een wanprestatie? Dat is het geval wanneer een van de partijen zich niet aan de afspraken heeft gehouden. Ook wanneer de andere partij zijn verplichting maar gedeeltelijk nakomt, kan sprake zijn van contractbreuk. Kortman Advocaten kan u hierover adviseren.

Koopprijs wordt niet (volledig) voldaan

Wordt de koopprijs niet (volledig) voldaan en hebben uw aanmaningen niet geholpen? Een advocaat kan u helpen bij de incasso.

Ontbinding van koop en verkoop

Wilt u of uw wederpartij als koper de koop ontbinden en uw geld terugkrijgen? Onze advocaten kunnen u bijstaan met advies en – zo nodig – een procedure.

Schadevergoeding

Eist u of de wederpartij schadevergoeding omdat de geleverde producten of diensten niet conform de afspraken waren? Ook in die gevallen kan een advocaat contractenrecht u helpen. Neem geheel vrijblijvend contact op met een advocaat van Kortman Advocaten om te vragen of wij u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

Geen content beschikbaar

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.