woensdag, mei 22, 2024

Vastgoed

Bij Kortman Advocaten vindt u uw vastgoed advocaat. Vastgoed omvat meer dan alleen verhuren of huren, aan- of verkoop van een woning of bedrijfsruimte of bouwvergunningen. Onder het vastgoedrecht vallen ook zaken als vruchtgebruik, erfdienstbaarheden (zoals recht van overpad), kettingbedingen en hypotheken.

Koopcontract

Vaak wordt voor de koop van een pand een standaard koopcontract gebruikt of wanneer een woning nog gebouwd moet worden een koop- aanneemovereenkomst. Op deze overeenkomsten zijn in de regel ook nog eens algemene voorwaarden van toepassing. Voordat u zo’n overeenkomst tekent, is het heel verstandig om er een advocaat naar te laten kijken. Vastgoedrecht is namelijk een complexe materie. Voor u het weet zit u ergens aan vast wat u niet wilt en dreigt u voor veel geld het schip in te gaan.

Ook als de aankoop en levering goed zijn gegaan, kan er naderhand nog een kink in de kabel komen. Zo kan een koper na de koop constateren dat wat hij meende te kopen niet conform het contract is geleverd. Wanneer de inhoud van de overeenkomst niet overeenstemt met wat geleverd wordt spreken wij van non-conformiteit. Als dat kan worden aangetoond, is dat een grond om de overeenkomst te ontbinden.

Verborgen gebreken

Heeft u een woning gekocht en blijkt naderhand de vorige eigenaar een doe-het-zelver met twee linker handen? Of heeft u de woning verkocht en claimt de koper dat er verborgen gebreken in zitten? De hamvraag is dan: zitten er verborgen gebreken in of zijn het gebreken die de koper zelf had kunnen of moeten ontdekken? Onze advocaten kunnen u vertellen of er een goede kans bestaat om de schade te verhalen. In dat geval kan een schadeclaim wegens een verborgen gebrek de koper verder helpen of een goed verweer de verkoper juist helpen.

Bouwvergunningen

Voor veel wijzigingen in uw omgeving heeft u een bouwvergunning nodig. De gemeente, provincie of het waterschap verleent deze vergunningen. Elke gemeente en provincie hebben andere regels. Laat u adviseren of de mogelijkheden van een vergunning en of u een vergunning nodig heeft. Lees hier meer over de bouwvergunning en het Omgevingsrecht.

Huurrecht

Huurrecht gaat over de regels rondom de huur en verhuur van woningen en bedrijfsruimtes. Voor woningen gelden andere regels dan voor bedrijfsruimtes en ook bedrijfsruimtes worden weer onderverdeeld in twee categorieën: voor het publiek toegankelijke bedrijfsruimte (denk aan horeca en winkels) en overige bedrijfsruimte (zoals kantoren en fabrieken). Lees hier meer over huurrecht.

Appartementsrechten, splitsen van een woning, huishoudelijk reglement en VvE

Bestaat uw object uit een appartement? Dan moet u rekening houden met de specifieke regels van de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement en de besluiten van het bestuur van de vereniging van eigenaars en van de algemene ledenvergadering.

Stel uw vraag over vastgoed aan een advocaat!

Kortman Advocaten heeft voor u de juiste advocaat om u te helpen met vastgoed. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te vragen of we u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.