donderdag, april 25, 2024

Echtscheiding

Echtscheiding – Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis in uw persoonlijke leven. Wij weten dat er heel veel bij komt kijken op materieel, juridisch en emotioneel vlak. Een scheiding is er meestal ook niet op korte termijn door. Een echtscheiding is ingewikkelder dan een huwelijk aangaan. Een goede begeleiding is daarom noodzakelijk.

Hulp bij echtscheiding: voorkom verkeerde beslissingen

Omdat de emoties tijdens een echtscheiding vaak hoog oplopen, dreig je vaak op een gegeven moment in te stemmen met voorstellen die grote consequenties hebben en waar je achteraf spijt van krijgt. Om dat te voorkomen, raden wij u aan om, zodra u weet dat u wilt gaan scheiden of te horen hebt gekregen dat uw partner van u wil gaan scheiden, contact op te nemen met een advocaat. Deze kan u vertellen wat u vooral wel en niet moet doen en wat uw rechten en eventuele plichten zijn.

Wat komt er kijken bij een scheiding?

Een scheiding verloopt eigenlijk meestal in twee fases en soms komt er nog een derde fase bij: de eerste is de fase van de lopende praktische beslissingen die genomen moeten. Wie mag er in de woning blijven? Bij wie blijven de kinderen? Wie blijft wat betalen? Wie mag de auto gebruiken? Een veel voorkomend misverstand, is dat men denkt dat men daar samen uit moet komen. Lukt het niet om snel acceptabele en redelijke afspraken daarover te maken, dan kan een advocaat in een voorlopige voorziening bij de rechter een spoedprocedure starten. U heeft dan meestal binnen een paar weken een uitspraak.

De tweede fase is gericht op de periode na de echtscheiding. Welke afspraken gelden ten aanzien van de kinderen? Wordt de eigen woning verkocht of koopt een van de twee de ander uit? Hoe worden schulden en bezittingen gedeeld? Hoeveel partner- en kinderalimentatie moet er betaald worden? Hiervoor kunnen (deel)afspraken worden gemaakt en anders neemt de rechter daarover een beslissing. Om ervoor te zorgen dat deze beslissing niet te veel in uw nadeel uitpakt, is het belangrijk dat u zich goed laat bij staan.

Na verloop van tijd kan de (financiële) situatie van een of beide partijen dermate wijzigen, dat de oude afspraken niet meer van toepassing zijn. Zo kan het zijn dat de omgangsregeling gewijzigd moet worden of dat de alimentatie verhoogd of verlaagd moet worden.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te vragen of wij u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over....

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.