zaterdag, december 4, 2021

Pensioenrecht

Veel werknemers nemen deel aan een pensioenregeling. Pensioen is dan ook, na het salaris, de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Het pensioenrecht wordt door velen als complexe materie gezien. Vragen en problemen die wij tegenkomen zijn onder andere de volgende voor zowel werkgevers als werknemers. Wij adviseren u graag over pensioenrecht en zo nodig procederen wij ook. Met wat voor vragen kunt u bij ons terecht?

Advies vragen rondom pensioenrecht

Zijn mijn werknemers verplicht om deel te nemen in de pensioenregeling van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds? Kan ik als werkgever toch mijn eigen pensioenregeling blijven toepassen? Welke consequenties heeft een verplichte deelneming voor zowel werkgever als de werknemers ? Ben ik dan ook verplicht om een cao toe te passen?

Wijziging van de pensioenregeling

Bij wijziging van de pensioenregeling draait het eigenlijk maar om één ding: hoe krijg ik als werkgever de instemming van mijn werknemers? Moet ik echt een handtekening hebben of kan ik ook eenzijdig de regeling wijzigen? Wijziging van een pensioenregeling draait in belangrijke mate om communicatie. Wat gaat u communiceren en hoe gaat u communiceren? Moet de ondernemingsraad worden betrokken bij het wijzigingsproces, ook als ik eenzijdig wil wijzigen? Kan ik wellicht mijn pensioenregeling eenzijdig wijzigen en waar moet ik dan aan voldoen?

Discussies met pensioenverzekeraars

Heeft u discussies met uw pensioenuitvoerder? Bijvoorbeeld omdat de pensioenuitvoerder bepaalde afspraken die u met uw werknemers hebt gemaakt niet wil uitvoeren? Maar krijgt u van de pensioenuitvoerder wel de pensioenaanspraken die u op grond van de pensioenregeling moet krijgen?
Wij werken veel samen met gerenommeerde pensioenadvies bureaus die ons over de technische kanten van pensioen kunnen informeren. Heeft u pensioenvragen of pensioenproblemen? Neem gerust contact met ons op.

Meer over......

Geen content beschikbaar

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.