dinsdag, juni 18, 2024

Pensioenrecht

Onze advocaten kunnen u advies geven over het pensioen. Veel werknemers nemen deel aan een pensioenregeling en werkgevers hebben er mee te maken. Pensioen is, na het salaris, het belangrijkste onderwerp van het arbeidsrecht. Het pensioenrecht wordt door velen als complexe materie gezien. De advocaten van Kortman Advocaten komen vaker vragen en problemen tegen waar onderneming en particulieren tegen aan lopen. Voor advies over uw pensioen, aanpassingen van pensioenregelingen of conflicten met pensioenuitvoerders bent u aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over het pensioenrecht en zo nodig kennen wij de juiste procedures. Met wat voor vragen kunt u bij ons terecht?

Advies vragen rondom pensioen

Zijn mijn werknemers verplicht om deel te nemen in de pensioenregeling van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds? Kan ik als werkgever toch mijn eigen pensioenregeling blijven toepassen? Welke consequenties heeft een verplichte deelneming voor zowel werkgever als de werknemers ? Ben ik dan ook verplicht om een cao toe te passen?

Wijziging van pensioen

Bij wijziging van de pensioenregeling draait het eigenlijk maar om één ding: hoe krijg ik als werkgever de instemming van mijn werknemers? Moet ik echt een handtekening hebben of kan ik ook eenzijdig de regeling wijzigen? Wijziging van een pensioenregeling draait in belangrijke mate om communicatie. Wat gaat u communiceren en hoe gaat u communiceren? Moet de ondernemingsraad worden betrokken bij het wijzigingsproces, ook als ik eenzijdig wil wijzigen? Kan ik wellicht mijn pensioenregeling eenzijdig wijzigen en waar moet ik dan aan voldoen?

Discussies met pensioenverzekeraars

Heeft u een discussie met uw pensioenuitvoerder? Bijvoorbeeld omdat de pensioenuitvoerder afspraken niet wil uitvoeren? Krijgt u van de pensioenuitvoerder wel het pensioen dat u moet krijgen?
Wij werken samen met gerenommeerde pensioenadviesbureaus die de technische kanten van het pensioen kunnen onderzoeken.

Heeft u pensioenvragen of pensioenproblemen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor vragen en advies over het pensioen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

Geen content beschikbaar

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.