woensdag, mei 22, 2024

Huurrecht

Alle afspraken en problemen tussen huurder en verhuurder vallen onder het huurrecht. Dat begint bij het opstellen of beoordelen van een huurcontract en eindigt met de opzegging van de huurovereenkomst en eventuele gedwongen ontruiming.

Welke problemen zien wij vaak in het huurrecht langskomen?

Advies over de juiste huurovereenkomst.

Wist u dat er verschillende mogelijkheden zijn om een tijdelijk huurcontract aan te gaan dat ook echt tijdelijk is? Het is dan wel belangrijk dat je juiste bepalingen erin worden vermeld.

Aanvechten te hoge huurprijs of huurverhogingen

Heeft u getekend als huurder voor een woning met een te hoge huurprijs? U kunt binnen 6 maanden naar de Huurcommissie om de huurprijs aan te vechten. Onze advocaten kunnen u daarbij helpen.

Huur van een bedrijfsruimte

De huur van een bedrijfsruimte neemt weer extra risico’s mee voor zowel huurder als verhuurder. De huurprijzen zijn vaak hoog, en je bent voor langere tijd aan elkaar gebonden. Wat doe je als de huurder de huur niet meer op tijd betaalt? Ga je mee in een wijziging (allonge)? Wanneer mag je de huurovereenkomst overdragen en welke nieuwe huurder moet de verhuurder accepteren? Wie is bovendien verantwoordelijk voor welk onderhoud? Laat u tijdig bijstaan.

Overlast en gebreken in huurwoningen

Soms de verhuurder verantwoordelijk voor gebreken en overlast veroorzaakt door uw buren. Als u hierover een geschil hebt, omdat u bijvoorbeeld wilt dat de andere partij de kosten betaalt, kunt u bij ons terecht.

Maar ook als een huurder zelf overlast veroorzaakt. Wij staan u bij bij het beëindigen van de huurovereenkomst en de uitzetting, als de huurder niet meewerkt.

Meer over......

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.