dinsdag, juni 18, 2024

Bestuursrecht

Uw aanvraag is afgewezen? Uw vergunning wordt niet verleend? Of legt de overheid u onverwacht een beslissing op, zoals een boete of handhaving? Een zaak tussen een burger of bedrijf tegen de overheid valt vaak onder het bestuursrecht.

Het bestuursrecht is het recht tussen de overheid en de burger/ondernemer, zoals handhaving door de gemeente, bouwvergunningen, beslissingen van het CBR of urgentieverklaringen. Ook het vreemdelingenrecht, subsidie en sociale-zekerheid vallen onder het bestuursrecht. In de Algemene wet bestuursrecht staan de regels waar de overheid zich aan moet houden bij het behandelen van een aanvraag en de bezwaarschriftprocedure. Ook staan daarin de regels over het maken van bezwaar of het instellen van beroep bij de rechtbank.

Kortman Advocaten heeft ruime ervaring met het bestuursrecht en staat u graag bij. Wacht niet af! Vaak is de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift of beroepschrift maar zes weken of zelfs korter.

Laat u bijstaan in het bestuursrecht

Tegen een beslissing van bijvoorbeeld de gemeente, provincie of ministerie kunt u in bezwaar gaan. Dit betekent dat het bestuursorgaan nog een keer naar uw zaak moet kijken. Voor het indienen van bezwaar gelden strenge regels waardoor het van groot belang is dat u de procedure op de juiste wijze start. Het laten verstrijken van een termijn kan tot gevolg hebben dat het bestuursorgaan niet meer naar uw zaak kijkt en u zelfs niet meer naar de rechter kan!

Wacht de overheid te lang met beslissen of beslist de overheid te laat? De advocaten van Kortman Advocaten weten hoe de overheid kan worden gedwongen tot het maken van beslissing op uw aanvraag of bezwaarschrift.

Na de bezwaarschriftprocedure kunt u uw zaak voorleggen aan de rechtbank, de bestuursrechter. Die toetst of de beslissing van het bestuursorgaan op de juiste wijze en op grond van de wet is genomen.

Onze advocaten kunnen u bijstaan in het voortraject om conflicten te vermijden, na een beslissing of bij het indienen van beroep bij de rechtbank. Wanneer u een snelle beslissing nodig heeft, kunnen wij u adviseren over het indienen van een voorlopige voorziening. Daarmee kunnen grotere gevolgen worden voorkomen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te vragen of we u kunnen helpen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Meer over......

VOG afgewezen? Zoek uw advocaat!

U heeft voor een (nieuwe) baan als leraar, advocaat of taxichauffeur een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig. Onverwacht is de aanvraag door Justis afgewezen. U wilt graag weten wat u nu kunt doen. In deze blog schrijft advocaat Geert Verhoeven wat een verklaring omtrent gedrag is, hoe Justis aanvragen beoordeelt...

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.