maandag, september 25, 2023

mr. H.C.M. (Harry) Kortman

Advocaat Harry Kortman heeft een algemene advocatenpraktijk met accent op vastgoed, bouwrecht en huurrecht. Brede blik en kennis van zaken.

Harry Kortman studeerde in 1986 af aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Sinds 1987 is hij advocaat. Hij voert een algemene praktijk met een accent op bouwrecht, huurrecht en onroerend goed aangelegenheden. Hij staat zowel particulieren als MKB bij.

Advocaat Harry Kortman: ook kennis van de lokale politieke agenda’s

Harry Kortman is nauw betrokken bij hetgeen in de regio gebeurt. Geboren in Den Haag, woonachtig in één van de randgemeentes van Den Haag en lokaal maatschappelijk actief, heeft hij ruime kennis van de lokale processen, projecten en de mensen die daarmee bezig zijn. Daardoor kan hij zijn cliënten goed bijstaan omdat hij weet hoe hij moet manoeuvreren tussen de diverse belangen.

Het MKB, zowel in Den Haag als daarbuiten weet Harry Kortman daarom te vinden om te sparren, voor begeleiding en advisering. Kortman is voor een groot aantal relaties in het midden- en kleinbedrijf de huisadvocaat. Het motto “de cliënt als maat” is voor Kortman een lijfspreuk.

Waarvoor kunt u bij Harry Kortman terecht?

 • Advies over overeenkomsten van aanneming van werk- en opleveringsgeschillen.
 • Bescherming van rechten van architecten.
 • Begeleiding van omgevingsvergunningstrajecten en de bestuursrechtelijke procedures.
 • Bestemmingsplannen, planschade en verjaringskwesties.
 • Het sluiten van huurovereenkomsten en nakomingsaangelegenheden.
 • Ontbinding huurovereenkomst bij wanbetaling of overlast.
 • Renovatiebegeleiding en transitie van kantoorruimte.
 • VvE -aangelegenheden rond splitsingsaktes, onderhoudskwesties en nietige besluiten.
 • Het juridisch inrichten van de onderneming met contracten, verzekeringen, algemene voorwaarden en financieringscontracten.
 • Advies over en begeleiding van het aangaan of verbreken van samenwerkingsverbanden tussen ondernemers of ondernemingen.
 • Het begeleiden van privé aangelegenheden van de ondernemer, samen met specialisten uit de familiesectie.
 • Als vertrouwenspersoon in de meest ruime zin van het woord.

Wie is advocaat Harry Kortman?

Harry Kortman is een advocaat waarmee de weg van het overleg gekozen kan worden. Een juridische procedure is voor hem geen doel maar een middel.

Kortman houdt in het oog dat zijn advisering en begeleiding voor de relatie ook commercieel interessant moet blijven. Een tijdig ingezet onderhandelingstraject kan -onder omstandigheden- een beter resultaat geven dan een langlopende procedure.

Harry Kortman is lid van de Vastgoedsociëteit Haaglanden en lid van de Vereniging Bouwrecht-Advocaten.

Naast advocaat is Kortman maatschappelijk betroken. Zo is hij lid van de Lionsclub Leidschendam-Veur, bestuurder van het OndernemersPlatform Hollandse Plassen, voorzitter van de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg en voorzitter van de Vereniging Hofwijck.

Harry Kortman over zichzelf

Als je mij vraagt, wat is je specialisme, zeg ik het liefst: “advocatuur”. Dat is namelijk meer dan procederen, meer dan alleen juridisch advies en meer dan alleen een oordeel over de zaak. Het is een multidisciplinaire benadering van het probleem of de zaak die voorligt tezamen met de cliënt en zo nodig andere disciplines’.

Benieuwd geworden? Maak kennis met Harry Kortman

Neem gerust contact op met Harry Kortman en ontdek wat hij voor u of uw bedrijf kan betekenen: 070 302 40 30 of het contactformulier.

Mr. H.C.M. Kortman staat ingeschreven in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten voor het rechtsgebied Huurrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Recente artikelen

Kom werken bij Kortman Advocaten Den Haag

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.